Bestuur

Bestuur

Het bestuur van de Stichting Vrienden van Sherpa bestaat uit een aantal mensen die Sherpa kennen maar geen afhankelijkheid of functie bij Sherpa hebben.

Alle bestuursleden zijn binnen de regels van de Statuten vrij om te beslissen over de aanvragen zonder hiervoor de instemming van Sherpa nodig te hebben. De bestuursleden zijn onbezoldigd.

Beleid van de Stichting Vrienden van Sherpa
Door middel van het fonds helpt de Stichting cliënten van Zorginstelling Sherpa. Dit zal zij komend jaar blijven doen. Het bestuur merkt op dat zij steeds vaker aanvragen ontvangt uit de ambulante zorg. Helaas vangen steeds meer ambulante clienten bot bij de gemeentelijke instellingen en zijn derhalve afhankelijk van steun van de Stichting Vrienden van Sherpa.
Doel blijft om ook deze doelgroep aan de hand van strekkingen van giften in de ergste noden te voorzien.

Wie zijn de bestuursleden?

Teus Bos

Voorzitter

In 2015 is Teus Bos begonnen als voorzitter van de Stichting Vrienden van Sherpa.

Teus werkt als zelfstandig bouwkundig adviseur. Hij is, zowel financieel als technisch, verantwoordelijk voor de realisatie van een aantal projecten. Dit kunnen zowel renovaties zijn van bestaande objecten als nieuwbouw van woning- en/of kantoorcomplexen.

Teus is getrouwd en heeft 3 kinderen, die inmiddels allemaal een mooie baan hebben. Teus’ vrouw is o.a. vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk in Baarn.

Teus werkt al ruim 13 jaar als vrijwilliger voor Sherpa. Hij begeleidt 1 keer per maand, samen met een van zijn zoons, alle cliënten van het paviljoen Spaarne 4 naar de zondagse kerkdienst in ‘het Gein’.

Annemarie Nes

Secretaris

Annemarie Nes-Mulder trad in 2012 toe tot het bestuur van de Stichting Vrienden van Sherpa als opvolgster van Mw. Corrie Kamermans. Vanaf 2002 tot en met maart 2017 was zij betrokken bij de medezeggenschap van Sherpa en daarbij lid van het dagelijks bestuur van de Centrale Vertegenwoordigersraad van Sherpa. Sinds 1 mei 2020 is zij (weer) toegetreden tot de centrale medezeggenschapsraad verwanten van Sherpa voor een bestuurstermijn van 3 jaar.

Annemarie is getrouwd en heeft 3 kinderen. Een dochter woont en werkt bij Sherpa. Een andere dochter is getrouwd, moeder en werkzaam in de ouderenzorg. De jongste, een zoon, is ZZPer (CMD) en werkt voor communication, multimedia, design. Annemarie is sinds 1 september 2020 met vroegpensioen.

Eric Verboom

Penningmeester
Eric woont met zijn partner in Baarn. Hij is in dienst bij het Ministerie van Financiën. In het verleden heeft hij als vrijwilliger bij verschillende organisaties de functie van penningmeester bekleed.
Eric is al jaren vrijwilliger bij Sherpa. Hij gaat één keer in de twee weken met twee bewoners van Sherpa naar de kerk in het Gein. Sinds augustus 2020 is hij penningmeester bij de Stichting Vrienden van Sherpa

Hans Castel

Bestuurslid

Hans trad in 2022 toe tot het bestuur van de Stichting Vrienden van Sherpa.

Hij is geen onbekende voor de organisatie en bekleedde tussen 1979 en 2021 diverse functies bij eerst Eemeroord en later Sherpa; zo was hij begeleider MVG, paviljoenshoofd, clustermanager en directeur Zorg & Ondersteuning. Heeft ook gewerkt in de psychiatrie en het algemeen ziekenhuis als verpleegkundige. In 2021 ging hij met vroegpensioen.

Hans is weduwnaar en heeft 2 volwassen dochters. Daarnaast is hij actief als bestuurslid bij Longkanker Nederland.